Touko-  ja kesäkuun kuulumiset

IMG_3136.jpg

Ei niin kesäisetä säästä uskon ja julistan että nyt on kesä, tänään näet satoi ihan lunta. Tämä ei vissin ole ihan harvinainen ilmiö täällä Pohjois-Suomessa, mutta minä en meinannut uskoa silmiäni, kun ikkuna verhot aamulla avasin.

 

Raamatun opiskelu innostaa

Mitä enemmän olen saanut tutkia sanaa, sitä suurempi jano minulle on kasvanut tutkia lisää. Olen alkanut salaa ihailla Paavalia, hän on vaan niin taitava, miten hän kirjoittaa eri seurakunnille heidän silloisiin tilanteisiin aina sopivasti. Viimeisimmät kirjani olivat 1 ja 2 Thessalonikillasi kirjeet jotka haastoivat eniten minua miettimään Herramme paluuta ja sitä miten erilaisia tulkintoja lopun ajasta on olemassa. ja se haastoi minua myös rakentamaan omaa mielipidettäni, sillä olen parhaani mukaan yrittänyt vältellä koko aihetta sen monimutkaisuuden takia.

Itse teini iässä uskoin, että minut ja muut uskovat temmataan piakkoinkin ja sitten alkaa huonot ajat niille jotka eivät uskoneet, koska he jäisivät maanpäälle. No sitten luin erään toisen seurakunnan raamattukurssia ja siinä selitettiin, että kun Jeesus tulee kaikki näkevät hänet ja niin hyvät kuin huonotkin saavat tuomion samanaikaisesti. Nämä kaksi toisilleen täysin ristiriitaista ajatusta saivat nuoren tytön pään täyteen murhetta. Miten nämä kaksi näkemystä voivat olla molemmat perusteltu raamatulla ja niin erilaisia. Mistä minä tiedän, kumpi on totta. Kysymyksineni menin nuorten iltaan ja kysyin siellä eräältä mieheltä asiasta. No loppu tulos oli huono, hän vain totesi lukevansa kirjaa, jossa on 7 eri tulkintaa lopunajoista jotka kaikki pohjautuu raamattuun. Murehdittuani ja pähkäiltyäni asiaa jonkun aikaa jätin sen Jumalalle ja päätin etten murehtisi miten loppu tulee tapahtumaan, vaan keskittyisin suhteeseen Jeesuksen, kanssa silloin minulle kävisi hyvin tuli mitä tuli.

No omassa YWAM:in (Youth whit a mission) järjestämässä 3kk mittaisella raamattukurssillani, tulin jo haastetuksi ja myös muilla jossa olen olut henkilökunnassa. Silti lopunajat on ollut aihe, jota mieluiten välttelisin.

 

Ilmestyskirja seminaari meni loistavasti

jännitin aika paljon seminaarin järjestämistä ja sitä tulisiko kuulijoita paikalle. No Seminaari meni kuulijoita tuli ei ehkä sankoin joukoin mutta sitäkin innokkaampia kuulijoita. Kyselin palautetta seminaarin aikana ja jälkeen ja kaikki joilta kysyin; olivat tykänneet seminaarista. Hollantilainen Wilrens Honstra oli kolmatta vuotta opettamassa.  Itse pidän hänen rauhallisetta ja avoimesta tyylistään opettaa. Hän kertoo selkeästi oman mielipiteensä mutta jättää tilaa myös muiden mielipiteille. Hänen opetuksensa ansiosta olen itsekin saanut rohkeutta, että voin muodostaa hyvän mielikuvan mistä Ilmestyskirja kertoo. Ja ettei se ole pelottava kirja tulevaisuudesta, vaan rohkaisu vainoissa oleville uskoville kestää lujina. Se kertoo ennen kaikkea Kristuksen voitosta yli kuoleman ja vihollisen ja antaa toivoa tulevasta taivasten valtakunnasta joka on jo osittain totta jo nyt.

IMG_3127.jpg

Kemijärvellä tanssimassa  =)

Perhe elämä muutoksen tuulissa

Ilkka on jo pitkään ollut väsynyt työhönsä, nyt olemme rukoilleet uutta suuntaa hänelle ja samalla myös olemme olleet avoimia mahdollista muutoksille koskien koko perhettä. Mitään selkeää vastausta ei vielä ole ja kesän Ilkka ottaakin nyt rennosti lomaillen ja etsien Jumalaa.

 

Kerroinkin viime kirjeessä meidän luku projektista. Se voi hyvin, lähes joka sunnuntai olemme kokoontuneet perheenä raamatun äärelle.  Luemme vuorotellen n2 jaetta per. henkilö aina sopivan kokonaisuuden joka käsittelee yhtä kokonaisuutta emme siis lue välttämättä koko lukua.Kun olemme lukeneet päivän lukukohdan, jokainen valitsee jakeen joka itseä puhutteli, ja piirtää siitä kuvan. Lopuksi mietimme miten oman jakeensa sanomaa voi käytännössä soveltaa yksin kertaista. Uskon siis, että raamattu on meille elämänohjeeksi annettu ja siksi teemme tätä lasten kanssa nyt sunnuntaiaamuisin.

IMG_3133.jpg

Tämän viikonkuvat Luukkaan evankeliumin luvusta 3. sekä Roosa ja Simo piirsivät Jeesuksen sukupuun. Tällä kertaa myös teimme näytelmän jakesta: Minä Ilkan kanssa ja Simo Roosan kanssa:

 

Rukous aiheet:

  • selkeää johdatusta erityisesti Ilkalle, mutta myös koko perheelle
  • että kesäloma matka menisi hyvin
  • Jeremia kirja seminaari ensiviikolla 14-16.6