2Ko 5:14-17  Sillä Kristuksen rakkaus vaatii meitä, jotka olemme tulleet tähän päätökseen: yksi on kuollut kaikkien edestä, siis myös kaikki ovat kuolleet;  ja hän on kuollut kaikkien edestä, että ne, jotka elävät, eivät enää eläisi itselleen, vaan hänelle, joka heidän edestään on kuollut ja ylösnoussut. Sentähden me emme tästä lähtien tunne ketään lihan mukaan; jos olemmekin tunteneet Kristuksen lihan mukaan, emme kuitenkaan nyt enää tunne. Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut. 

Jeesus kuoli jotta emme enää eläisi itsellemme, vaan Hänelle. Miten helposti se tämän mailmaan huiskeessa unohtuukaan. Ajatelenko elämässäni olenkaan miten sitä elän elänkö vain arkea eteempäin vai otanko joka askeleen Jeesuksen kanssa. 

Minun ihan arkinen pohdinta , onko oiken tahtoa syödä jogurtia, muuttuu kampailuksi sydämessäni. Onko oikein tahtoa vakaata ja taloudellisesti turvattua elämää. Sellaista jossa ei olisi huolia siitä riittäkö raha tänään maitoon tai vuokraan. Ostanko tänään leipää vai leivonko sämpylöitä.

Jeesus on kuollut etten enää eläisi vain murehtien tämän päivän polttavia tarpeita vaan katsoisin Häneen.Luovuttaen ja luottaen Hänen huolepitoon.

Emme tunne enää kentään lihan mukaan onkin jo uusi aihe. Näenkö ärsyttävän seurakunta ystävän jälleen ja ärsyttääkö minua hänen tapansa puhua minulle. Näenkö hänessä vain ulkokuoren ja tavat jotka minua vaivaavat vai näenkö sen mitä Jumala tahtoo minun nähdä. Uuden elämän joka on jo voitolla kaiskesta vanhasta.

Voin itsekäästi valita pitää tämän ihmisen kaukana omien haavojen ja kipujen tähden tai nähdä hänen sydämen ja paljastaa omani. Jeesus on kuollut että eläisin Hänen tvaaallaan tavoittaen lähellä että kaukana olevia ihmisiä. Antaen anteeksi kaiken ja rakastaen. 

Anteeksianto on joskus kuolema itseleen, oikeudelle olla loukaantunut. Joskus huomaamattakin pidämme kiinni vääristä asenteista loukkaantumisen tähden. Olemmeko tarpeeksi nöyriä tunnustamaan että oma käytös johtuukin anteeksi antamattomuudesta.

 

Jeesus on kuollut että eläisin

parhaani että antaisin

Hänen käyttöönsä luovuttaisin

anteeksi antaisin ja armahtaisin

vierellä kulkisin ja rakastaisin

 

Jeesus on kuollut että eläisin

Häneen täysin luottaisin

Että voisin nähdä

tahtonsa näin tehdä.