Hei taas.

Tänään on koulun alkamispäivä, uusi luku kausi alkaa. Syksy on minulle aina ollut vähän niin kuin vuodenaloitus kohta. Syksy tuo yleensä aina jotakin uutta tullessaan. Nyt uusia asioita onkin avautumassa monia ja niistä aion kertoa tässä kirjeessä. Kerron myös vähän mitä olemme puuhanneet kesällä.

 

Kristillisen kotikoulun aloitus

Eli tänään lapseni aloittivat koulun, ja samalla myös jotakin uutta. Rovaniemellä on pitkään ollut hanke, saada kaupunkiimme kristillinen koulu. Hanke on jäänyt politiikan jalkoihin ja lupaa hallitukselta aloittaa koulu ei ole tullut. Nyt Oulun kristillisenkoulun esimerkin innoittamana, koulu päätettiin aloittaa kotikouluna. Kotikoulun aloittaa nyt 5 lasta joista kaksi ovat meidän Simo ja Roosa. Tämä on pioneeri hanke ja tulee varmasti vaatimaan joustamista ja sopeutumista muutoksiin. Opettajana toimii ystäväni Johanna Reimi. Koulun tilat ovat edelleen hakusessa ja koulu aloitettiin tänään Johannan kotona.

Lapset ovat olleet jännittyneitä ja Simo hiukan muutosvastainen, vaikka päätös tehtiin yhdessä ja Simo sai itse valita meneekö kouluun vai ei.

 

Rukous/Ylistystanssi alkaa

Olen rakastanut jo pitkään ylistää Jumalaa liikkeen kautta, se on minulle yksi ominaisin tapa ilmaista tunteitani ja iloani ja rakkauttani hänelle.

Jumala puhui minulle jo aiemmin, että Rovaniemellä pitäisi alkaa ylistystanssi säänällisenä ja ohjattuna toimintana johon jokainen saisi tulla sellaisena kun on. Nyt tämä unelma on toteutumassa, olemme ystäväni Sirkan kanssa aloittamassa ylistys/rukoustanssia luterilaisen kirkon nuorisotilassa. Se että tämä ovi on auki, on minulle suuri ihme. Koen myös haasteena olla toisena ohjajana, mutta uskon että jumala varustaa minua tähän tehtävään varmasti.

IMG_3239.jpg

 

Kesällä lomailtiin ja matkusteltiin

 

Kesämme oli aika toiminnan täyteinen. Kun viimeinen raamattuseminaari Jeremian kirjasta oli, pakkasimme kimpsumme ja kampsumme ja ajoimme Etelä-Suomeen. Matkustimme aluksi minun perheeni luo ja näimme sisartani ja perhettäni. Pikku veljeni korjasi samalla minun rikkinäisen läppärin, josta piti vaihtaa näppäimistä ja hiirilevy.

Seuraaviksi siirryimme Tampereen suuntaan Ilkan vanhimman sisaren luo, jossa vietimme juhannuksen. Sieltä huristelimme Etelä-Savoon Hirvensalmelle Ilkan veljen luo. Minä ja lapset lähdimme Mikkelin helluntaiseurakunnan lasten leirille ja siellä oli tosi hauskaa. Leirin teema oli huippu jengi ja minäkin pääsin mukaan yhteen raamattu draamaan.

IMG_3205.jpg

Kroko ja Jone Kesäleirin huippu juttu.

”Etelän” loman huipennus oli mummon 80-vuotis syntymäpäivä.

 

Loma jatkui iloisissa merkeissä, kun siskoni ja hänen kolmelastaan tuli meidän kyydillä vihdoin käymään meillä täällä Rovaniemellä. Viikko joka heidän kanssaan vietimme oli toiminnan täyteinen. Kävimme: napapiirillä, Angry bird puistossa, Korundissa (taidemuseo), ja paljon muuta.

 

Joskus ei uskalla itse veteen.. Simo saattaa sisartaan. 

IMG_3218.jpg

Norjan reissu

No sisko lähti kotia ja saimme yhden väliviikon ennen kuin suuntasimme auton kohti pohjoista. Pää määräämme oli Láksjokha Norjassa, jossa olimme mukana Artich north kesäkonferenssissa.

IMG_3222.jpg

Tilaisuudet tallennetiin TV7 plussalle. Opetus painottui aika lailla identiteettiin kristuksessa.

Norjan reissu oli mukava ja oli ihan nauttia norjan mahtavista maisemista Teno joen varrella.

IMG_3253.jpg

Jäämeri oli nimensä mukainen kylymä...

Rukous aiheet:

- Kristillisenkoulun tila asia, että oikeat ovet aukenisi sopuhintaan koululle.