IMG_1470-normal.jpg

Leipä ihme

Tammi- ja helmikuu olivat taloudellisesti todella tiukkaa ja välillä mietinkin ostanko mitä ruuaksi. Helmikuussa rukoilin että Jumala lähettäisi meille ruokaa. Ja ystävän päivänä tuli postissa laatikollinen leipää. Ilkan sisko oli lähettänyt ne tietämättä sitä kuinka tarpeeseen leivät tulivat. Pariviikkoa myöhemmin tuli leipää Ilkan toisen siskon mukana niin paljon että pakkasemme oli umpi täynnä. Olen ollut tavattoman kiitollinen tästä Jumalan erityisestä huolen pidosta.

IMG_1483-normal.jpg

Lomalla

Haaveilin pitkään että pääsisin hiihtolomalla kotiini käymään etelä Suomeen. Raha tilanne oli kuitenkin niin tiukka, ettei minulla ollut varaa ostaa junalippuja. Samaan aikaan keskuksen auto piti viedä etelään, koska opetuslapseus koulumme tuli takaisin Suomeen. Vein auton etelään ja sain näin itse ilmaisen kyydin lomalle. Lomalla kävimme Helsingissä Suomen kansallismuseosta ja sain oppia paljon maamme historiasta.

Lapset oppivat parhaiten käytännön kokeilulla museon Vintissä. Jossa oli erilaisia pisteitä jossa sai kokeilla muun muassa jauhojen jauhamista käsin kivellä ja hirsitalon rakentamista.

Loman loputtua saimme rahat paluu matkaan ihmeellisellä tavalla ja tässäkin Jumala osoitti huolehtivansa  meistä kaiken lisäksi saimme matka eväät ja viikon lihat mukaamme.

IMG_1489-normal.jpg

Kerhossa näytelmän valmistamista

Kerhossa jota vedän joka toinen keskiviikko olemme päässeet keppinukke projektissamme niin pitkälle, että nuket ovat valmiit ja olemme aloittaneet harjoittelun.  Ensimmäinen kerta tuntui kaaokselta, mutta tiedän että seuraavalla kerralla on jo paljon selkeämpää. Lapset olivat innoissaan kun pitkän tauon jälkeen ylistimme tanssimalla. Sain soveltaa lapsille rukoustanssikurssilla opittuja harjoitteita.

IMG_1503-normal.jpgIMG_1505-normal.jpg

Koti elämää

Äitini kävi meillä kylässä ja lapset nauttivat kun saivat mummin huomiota ja viettää hänen kansaan aikaa. Teen joka päivä Simon kanssa läksyä ja usein Simoa kiukuttaa ja harmitta kun läksyt on tehtävä. Hän usein valittaa että tehtävät ovat tylsiä ja hän ei halua niitä tehdä.

Olenkin alkanut yrittämään keksiä miten voisin lukemisen opetellusta tehdä hauskaa ja olemmekin alkaneet lukemaan hauskoja kysymyksiä ja vastauksia kortteja. Simosta on hauskaa lukea vastauksia hupsuihin kysymyksiin.

 

Rukous aiheet

  • Ensi kuussa alkava raamattukurssi
  • Simon kesäkuun hoidon järjestyminen
  • Kiitos Jumalan huolen pidosta myös jatkossakin