Toukokuun uutiset

 

Vieläkin tahdon

CIMG1518.jpg

Olemme olleet Ilkan kanssa naimisissa 10 vuotta. Ja matkalle on mahtunut ylä- ja alamäkiä. Ja voin tällä hetkellä sanoa että rakastan miestäni enemmän ja syvemmin kuin matkan alussa. Matkaan on mahtunut monta kertaa valita rakastaa silloinkin kun ei tunnu miltään. Kun sanoimme tahdon, kysymys oli:” Tahdotko rakastaa?” Ei: Tunnetko rakkautta.  

Olen pidemmän aikaa haaveillut, että kun meillä tulee 10 vuotta täyteen yhdessä, tahtoisin sitä juhlia. Tämän unelman Ilkan sisarukset toteuttivat. Ilkan 5 siskoa ja hänen veljensä järjestivät meille mahtavan juhlan. Paikalla oli sisaruksemme ja vanhempamme ja muutama läheinen ystävä.  Juhla oli enemmän mitä osasin odottaa. Ja uskon että tämä oli yksi tavoista jolla Jumala tahtoo herättää minua unelmoimaan ja uskomaan että Jumalan antamat unelmat voivat toteutua.

 

Raamattu koulu etenee

IMG_2629.jpg

Tämän viikon jälkeen meillä on enää 4viikkoa koulua jäljellä joten ¾ koulusta on jo ohitse. Opiskelija etenevät tasaisesti ja ovat saavuttaneet omia tavoitteitaan hyvin. Nyt viimeisimpinä on Opetus aiheena ollut Ilmestyskirja ja tällä viikolla meillä on Matt Lefebvre opettamassa: 5. Mooseksesta ja Kuningasten kirjoista.  Ilmestyskirjan opiskelusta tässä koulussa on tullut yksi suosikki aineista. On ihana kuinka kirja jota monikaan ei uskalla avata tai tahdo lukea saa avautua. Kirjahan on kirjoitettu rohkaisuksi Johanneksen ajan vainotulle seurakunnalle jossa vaadittiin Keisarin palvontaa että sai osallistua kaupan käyntiin tai muuhun sosiaaliseen elämään.

Kirja kertoo Kristuksen voitosta ja siitä että hän on meidän kanssamme kun meillä on vaikeaa.

Viides Mooses on ollut myös todella mielenkiintoista miten kaikilla lailla on ollut hyvä tarkoitus. Jopa niillä joita me saatamme pitää outoina on ollut tärkeä tehtävä erotta Israel silloisesta epäjumalanpalvelusta kuten eri langoista ei saanut tehdä vaatteita. Koska Kanaanissa palvottiin epäjumalia jäljittelevällä taikuudella ja yritettiin manipuloida jumalia tekemään mitä ihmiset tahtoivat. Ja eri lankojen sekoittaminen nähtiin näiden kahden asian naittamisena ja niiden yhteen liitäminen uskottiin tuovan lisää kangasta tai jotain muuta. Jumala ei tahtonut että israelilaiset seuraisivat tämän kansan tapoja.

IMG_2634.jpg

 

Rukous ja Kiitos aiheet:

  • saimme viimetingassa lapsille kerho paikan 4h kerhossa joka on juhannukselle asti joka päivä 9-15
  • Kiitos että Jumala toteutti unelmani 10-vuotis hääpäivä juhlasta.
  • Johdatusta seuraavaan askeleisiin. Aion opiskella koko raamatun seuraavaksi netti kurssina mutta muu on epäselvää.
  • terveyttä, ny on flunssaa liikkeellä ja Simo on ollut hiukan nuhainen.