Tervehdys ja ihanaa joulun odotusta.

talvi16%20009.jpg

National forumin kuulumiset

Niin kuin edellisessä kirjeessä kerroin sain osallistua meidän keskuksemme edustajana, YWAM Finlandin forumiin. Taksoituksenamme oli rukoilla näkyä Suomen YWamille ensi vuodeksi. Ensimmäinen aiheemme oli Tanskassa ensivuoden toukokuussa oleva tapahtuma jonka tarkoitus on lähettää esirukoilija tiimejä ympäri Eurooppaa. Koimme yhdessä hengessä että tämä on haaste johon meidän Suomessa tulisi vastata. Tanskalaisten näky on että he ovat kivi Daavidin lingossa ja lähettämällä tiimejä he tahtovat olla murtamassa henkivaltoja ja linnoituksia Euroopan maissa.

 Matka oli muutenkin ihana, sain tavat kahta entistä Opetuslapseuskoulun oppilastamme. Näin myös siskoani ja mummiani.

 

Opiskelua

Sain Markuksen evankeliumin valmiiksi viime kuussa ja sen sanoma jäi puhuttelemaan paljonkin. Kirja on kirjoitettu Neron vainoissa oleville kristityille rohkaisuksi ja vahvistukseksi. Evankeliumin lukeminen alkuperäisten lukioiden silmin avasi kirjaa ihan uudella tavalla. eritoten minua jäi puhuttelemaan kun luin vainoista Neron aikaan, miten uskovat joutuivat pilkan ja kidutuksen kohteiksi uskonsa vuoksi.  Sain myös vahvistusta omalle uskolleni ja luottamukselle Jumalan sanaan.

 

RoL 1 kurssi tuli myös päätökseen viimekuun lopussa. Pidin viimeisestä viikonlopusta eniten koska sain eniten opetuksesta itselle hyötyä. Opetuksen aihe viimeisessä osassa kurssia oli opetuksen valmistaminen ja pitämineen. Lauantaina saimme tehtäväksi valmistella opetuksen seuraavaksi päiväksi. Valitettavasti tuo valmistelu osuus jäi minulla vähäiseksi koska samana ilta oli tyttöjen pikkujoulut. Sain esityksen kuitenkin kunnialla läpi hyvällä kokemuksella, mutta tämä muistutti minua miksi on tärkeää valmistautua hyvin etukäteen.

 

Yllättäviä palvelutehtäviä

Marraskuun alussa koin että nyt olisi aika rohkaista jälleen Kemijärveä. Kävin Kemijärvellä lokakuussa ja silloin Jumala muistutti ajat sitten saamasta näystä Kemijärven vaakunasta . Kemijärven vaakuna on synkkä ja musta ja kuvassa on kuollut kantoja kaksi hopeista tähteä. Näyssäni kantoon puhkesi uusivesa ja tähdet rupesivat loistamaa. Samana päivänä kun olin kokenut, että on aika mennä Kemijärvelle, ystäväni soitti ja puhui Kemijärvelle lähdöstä ja toinen laittoi viestiä ja pyysi mukaan. Lähdimme isänpäivänä ja sain näystäni piirtämän kuvan paikallisille uskoville ja julistaa että kunnalla on vielä tulevaisuus ja toivo.

pikkujouluja%20005.jpg

Toinen yllättävä tehtävä oli kun minua pyydettiin Pelastusarmeijalle kertomaan jouluevankeliumi maahan muuttajille avustus tilaisuuteen. Valmistautumis aika oli lyhyt ja kaiken kukkuraksi jouduin puhumaankin englanniksi ja en edes ottanut omaa englanninkielistä raamattua mukaan. Esitys meni kuitenkin ihan kiitettävästi. Tilaisuudessa sain tutustua Irakilaiseen kurdi naiseen Heroon ja hänen tyttäreensä Asmaan.

 

Kotoilua

Olen saanut nauttia talvesta ja olemme perheenä käyneet pulkkamäessä ja luistelemassa, Roosan kanssa kävimme myös hiihtämässä. Ilkka on ollut suuri siunaus että hän on vapauttanut minut niin kursseille ja Helsingin reissulle ja jäänyt kotiin lapsia hoitamaan.

talvi16%20006.jpg

Rukous ja kiitosaiheet:

  • Olen kiitollinen että olen saanut Ilkan kanssa hoitaa suhdettamme nyt syksyn aikana ja käyneet noin kerran kuussa yhdessä ulkona syömässä.
  • Kelan asumistukemme on nyt tarkistuksessa ja toivon että asumistuki jatkuu
  • että joulu perheidemme luona menisi hyvin, matkustamme Etelä-Suomeen jouluksi.